Nieuws

Meer recent nieuws

Femke Kok Nederlands kampioen Junioren B

19dec

De 17-jarige Femke Kok uit Nij Beets beleefde een topweekend tijdens het KPN NK Junioren in Thialf. Met vier ritoverwinningen tijdens de sprintwedstrijden werd Femke Nederlands Kampioen bij de meisjes Junioren B.

“De eerste dag was het spannendst, want dan zie je hoe goed de concurrentie in vorm is”, aldus Femke. “Op mijn eerste 500m had ik een valse start, dus dat maakte het nog spannender. Ondanks deze valse start reed ik een dik PR van 39.32 met een opening van 10.8. De 1000m reed ik een baanrecord voor B-junioren van 1.18.08. De tweede dag reed ik op de 500m 39.33, met een hinder op de kruising. Tijdens die tweede dag ging de 1000m wat minder dan de eerste dag. Ik had al snel last van mijn benen en reed daardoor een tijd van 1.19.4.”

Dat was dus genoeg voor de Nederlandse titel! “Eerst drong het nog niet echt tot me door, maar door de felicitaties van trainers, teamgenoten, familie en vrienden besefte ik het pas.” Tijdens de prijsuitreiking kregen alle kampioenen een krans en klonk het Wilhelmus. Er was veel publieke belangstelling tijdens dit NK. Femke: “Dit gaf een speciaal gevoel, want het is echt een beloning voor alle trainingen en het harde werken om dit resultaat te behalen. In de voorbereiding naar dit toernooi hebben we met ons team  en trainers goede trainingen gedraaid en hebben we elkaar beter gemaakt. Alle inspanningen hebben tot hele mooie resultaten voor het hele team geleid. Als team hebben we meer dan de helft van de titels gepakt en er waren tijdens het NK veel persoonlijke records! 

Femke hoopt deze lijn door te kunnen trekken naar de volgende toernooien en naar de toekomst. Na de prijsuitreiking volgde er ook nog een Teamsprint. “Deze heb ik samen met mijn teamgenoten Marrit Fledderus en Myrthe de Boer gereden. Op dit onderdeel zijn wij Nederlands kampioen geworden. Op zondag heb ik ook nog de 3 km gereden. Ik reed een PR van 6 seconden. Met deze tijd miste ik net het podium, maar ik had nooit verwacht dat ik nog zo dichtbij het podium zou eindigen, dus was ik erg tevreden met het resultaat.” Deze leerlinge 5-VWO aan het OSG Sevenwolden Fedde Schurer in Heerenveen krijgt alle medewerking om sport te kunnen combineren met school. Door de zogenaamde Loot-status kan Femke een aantal vakken laten vallen, waardoor ze vrij kan krijgen voor trainingen en wedstrijden.

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers