Jeugdschaatsen > Jeugd shorttrack

De schaatssport werkt steeds meer multidisciplinair, wat inhoudt dat een schaatser op bijna alle schaatsdisciplines uit de voeten kan. Daarnaast zijn er veel overeenkomsten tussen de verschillende disciplines.

Bij het jeugd shorttrack ligt de nadruk op het rijden of leren rijden van de bochten. Dit komt de schaatser ten goede op zowel de langebaan als bij de shorttrack, afhankelijk van welke keuze hij of zij maakt.

Tijdens de training maken de kinderen kennis met verschillende trainingsvormen, op deze leeftijd straten we al met het leren trainen. Het is een vervolg op het jeugdschaatsen, maar ook een aanvulling op de trainingen van de langebaan, welke als pupil al worden gevolgd. De kinderen krijgen tijdens de training een helm op. Naast knie- en scheenbeschermers zijn ook handschoenen verplicht.

Tijdens de lessen van het jeugdschaatsen wordt er regelmatig gekeken welke kinderen voldoende niveau hebben om door te stromen naar het jeugd shorttrack uur. Belangrijk is dat niveau vier hierbij al wel helemaal behaald is, uitzonderingen daargelaten. Daarnaast staat het jeugdschaatsen hierin ook ten dienste van de langebaan clubs, om de pupillen betere bochten te leren waarmee het plezier weer ten goede komt. Kortom een uur waar de bochten centraal staan en het leren trainen aan bod komt.

Sponsoren / Partners / Suppliers